İŞİMİZ EKMEĞİMİZ, İŞ YERİMİZ ONURUMUZDUR...

Bu Saldırı Milletimizin Birliğine, Bütünlüğüne ve Huzuruna yapılmıştır

SAYIN KILIÇDAROĞLU’NA YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ

YOL-İŞ Sendikası Basın Açıklaması

22.04.2019

Bu Saldırı Milletimizin Birliğine, Bütünlüğüne ve Huzuruna yapılmıştır

SAYIN KILIÇDAROĞLU’NA YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ

Türkiye YOL-İŞ Sendikası Yönetim Kurulu, 21 Nisan günü Ankara’nın Çubuk İlçesi Akkuzu Mahallesinde katıldığı şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun uğradığı saldırıyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

Hakkari'de terör örgütü mensuplarınca şehit edilen Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı'nın 21 Nisan 2019 günü Ankara’nın Çubuk İlçesi Akkuzu Mahallesinde düzenlenen cenaze törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bir grup tarafından saldırıda bulunulmuştur.

“Öncelikle Sayın Kılıçdaroğlu’na yapılan bu saldırıyı kınıyor, kamuoyuyla üzüntümüzü paylaşıyor ve Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileğinde bulunuyoruz.

“Burada belirtmeliyiz ki örf ve adetlerimizde hiçbir şekilde yeri olmayan bu saldırıyla, şehidimizin anısına ve kıymetli ailesinin acısına saygısızlık yapıldığı kadar, ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne, halkımızın bir arada yaşama kültürüne ve huzuruna karşı da bir saldırıda bulunulmuştur.

“Bununla birlikte altını çizerek vurgulamamız gerekir ki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan bu saldırı, yerel seçimler de dahil ülkemizin içinde bulunduğu koşullar düşünüldüğünde; anlık, münferit bir protesto olayından daha fazla bir anlam taşımaktadır. Bir süredir, özellikle yerel seçim kampanyaları sırasında siyasete egemen olan ötekileştirici, düşmanlaştırıcı ve kamplara ayırıcı dilin, bu saldırı için uygun bir ortam ve iklim yarattığı görülmektedir.

“Ülkemiz hain terörden, kanlı saldırılardan, darbelerden çok çekmiştir. Halkımız şehitlerinin acısını maalesef yaşamaya devam etmektedir. Ülkemizin kavga, korku ve terör ortamına sürüklenmek istendiği bu koşullarda, siyasetin dili barışçı, huzur getirici ve birleştirici olmalıdır. Bu çerçevede tüm siyasetçileri ve halkımızı sağduyuya ve sükûnete davet ediyoruz.

YOL-İŞ Sendikası olarak bizler, devletimizin, milletimizin, millet iradesinin ve demokrasinin yanındayız. Fikri, görüşü ve inancı ne olursa olsun tüm vatandaşlarımızın bir arada, barış ve huzur içinde yaşama arzusunda olduğu inancını taşıyoruz. Gün birlik ve huzurlu olma günüdür. Gün sosyal, siyasal ve ekonomik sorunlarımızı birlik ve beraberlik içinde çözme günüdür.

“Sayın Kılıçdaroğlu’na yapılan bu saldırıyı kınıyor ve sorumluların adalet önüne çıkarılmasını bekliyoruz. Bu ve benzeri saldırıların bir daha olmaması temennisiyle, Hakkari’de hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, Milletimize ve ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.”

Genel Merkez Yönetim Kurulu